Etiketler

Vakıfbank’ın yıldız pasörü, bu sezon da iddialı olacaklarını belirterek, “Sporda dün yok. 2013-14 sezonu başlıyor. Öncelikli hedefimiz 5 kupa. Her zaman kazanalım diye sahaya çıkan bir takımız” dedi.

Geçtiğimiz sezonu namağlup kapatarak Türkiye Kupası’nı, Şampiyonlar Ligi kupasını ve şampiyonluk kupasını müzesine götüren Vakıfbank gözünü daha yukarılara dikti. Takımın yıldız pasörü Naz Aydemir, Milliy et’e yaptığı açıklamalarda, yeni sezonda hedeflerinin 5 kupa olduğunu söyledi.

Geçen sene 47’de 47 yaptınız. Bu yeni sezonda üzerinizde baskı oluşturacak mı?

Geçen sezon çok önemli bir şeyi başardık. Ama maalesef sporda dün yok. 2013-14 sezonuna başlıyoruz. Yeni oyuncularla başka bir takım olduk. Yine iyi rakiplerimiz olacak. Hedef tabii ki yenilmemek. Öncelikli düşüncemiz 5 kupa. Sonuçta bunu başarabilecek güçte olduğumuzu biliyoruz. Yenilmeyelim diye başlarsak üstümüzde bir baskı oluşabilir. Her zaman kazanalım diye çıkan bir takımız sahaya.

Yeni yapılan transferleri nasıl değerlendiriyorsun?

Genç oyuncularımız kendilerini kanıtlamayı başardılar kategorilerinde şampiyon olarak. Carolina ile bu sezon ilk defa oynayacağım. Nikolic zaten Türkiye’yi uzun zamandır tanıyan bir oyuncu. Yeni gelen oyuncularla çok daha iyi bir takım olacağımıza eminim bu sezon.

Glinka’nın boşluğunu doldurmak zor olacak mı?

Herkesin yeri doluyor dünyada. Tabii ki hepimiz bir zaman sonra sporu bırakacağız ya da başka takımlara gideceğiz. Kadromuzda Glinka’nın yerini doldurabilecek oyuncular var. Glinka iyi bir oyuncuydu. Onunla oynamak benim için de büyük bir gururdu. Ama tabii ki bu sezonki takım formatı da onsuz bir format olacak.

Diğer pasörlere göre daha uzunsun. Bu sana avantaj sağlıyor mu?

Genelde avantajını gördüm bunun. Öncelikle blok için bana avantaj sağladı. Bunun yanında başka avantajları da oldu. Günümüz voleybolunda blok önemli bir hal aldı. O yüzden bu avantajımı kullanıyorum.

HERKES YEDEK KALABİLİR

Futbolda oyuncular yedek kaldığında büyük kriz oluyor. Sen antrenörün tarafından kenara alındığında hiç hocana küstün mü?

Ben öyle bir şey en azından bizim takımımızda hiç görmedim. Çünkü saha dışında kalan yabancılarımız geçen sene oldu, bu sene de olacak. Bu bir takım oyunu bunu unutmamak gerekiyor. O gün takıma kim daha yararlı olacaksa antrenör oyuna onunla başlayacaktır. Herkes de bu karara saygı duyacaktır.

Guidetti ile çalışmanın sana artıları neler oldu?

Kendi adıma konuşacak olursam pasör olarak bana çok şey kattı. Takıma da mücadeleci takım ruhunu, kaybetmemeyi, son ana kadar vazgeçmemeyi aşılıyor. Aynı zamanda bence çok iyi bir taktisyen. Bu da bize başarıyı getiriyor.

Haber: Erkan Ayraç/Milliyet